Maandag Copyright © 2013 - 2019, Jos ten Voorde Dinsdag Copyright © 2013 - 2019, Jos ten Voorde Woensdag Copyright © 2013 - 2019, Jos ten Voorde Zaterdag Copyright © 2013 - 2019, Jos ten Voorde

Krijtlandpad

De site van langeafstandspaden!

De site beschrijft glbaal een aantal mogeljkheden om de tocht te wandelen.
Annie en ik besloten de tocht in 2 delen, te zeggen in 2019 en 2020, te gaan wandelen. Hiervan de verslagen op deze pagina.

Ik maakte iedere dag foto's slechts enkele fleuren de site op.
Helaas zijn er met het overzetten van de foto's, door mij fouten gemaakt, zijn niet alle foto's geupload en niet altijd in de juiste volgorde geplaatst. Wellicht is dat later nog te herstellen. De overgebleven foto's vind je op google foto met een klik op het logo hiernaast.
We boekten, een week, een chalet op het park "Brunsummerheide"en wandelden, op de vrijdagen na, iedere dag.

Vrijdag

Zondag

station Maastricht

Zaterdag

Starten we vroeg en keken op advies van de site even in het station. Dronken een kop koffie bij DE koffie corner en gingen op weg naar Gronsveld. De route liep langs de Maas en leverde mooi vergezichten op. Eveneens zagen we het Kasteeltje van, André Rieu.
Vanaf Gronsveld ging het door een natuurgebied naar Eijsden
Waar we even pauze namen om te eten en drinken, op een bankje in de zon. Daana nog een kort stukje langs de Maas een oud stadsdeel dor richting het Kasteel Eijsden waar tegen over een laan met prachtige rode Beuken de Route verder ging naar Moerslag. De route beschrijving was niet meer in overeenstemming route aanduidingen maar gelukkig, soms met enige moeite, konden we via de aanduidingen met geel/rode schildjes goed volgen. Na Mariadorp sloeg de vermoeidheid bi mij, Jos, toe. Jammer genoeg begonnen we net aan een heel mooi maar ook zwaar deel van de route. Ik heb een aantal keren een korte onderbreking moeten nemen wegens pijn in de zij en 'ademnood'. We moesten nog een stukje van de volgende route en door naar Sint Geertruid waar de auto stond. Bij elkaar was het zaterdag ongeveer 20 km.

Openbaar vervoer. Beschrijving volgt.

Maandag

start St Geertruid We pakten de route weerop en gingen naar Mheer over typisch zuid Limburgse weggetjes met naar het leek dassen holen in de bermen. Boven prijkte een meiboom en verder op, in de buurtde Plank Noorbeek kregen we zicht op de herkenbare kerktoren van Banholt voor ons een vertrouwde omgeving. via "De Plank" en langs een kapel bij Schilbeek over landwegen en weilanden naar het eindpunt van de dag Slenaken

Dinsdag

Woensdag